پیام یار

گواهی ثبت اختراع پیام یار

پیام یار

 زمینه فنی اختراع:

تمرین درمانی به معنی استفاده سیستماتیک و برنامه ریزی شده از حرکات بدن و فعالیت های فیزیکی جهت درمان یا جلوگیری از آسیب ها، ارتقا عملکرد فیزیکی، جلوگیری یا کاهش ریسک فاکتور های مرتبط با سلامتی و به طور کلی بالا بردن سطح سلامت، فیتنس و حس خوب بودن می باشد.

تمرینات مورد استفاده در درمان به  موارد زیر تقسیم می شود:

تمرینات هوازی[۱]، تمرینات عملکرد عضلات ( آموزش های قدرت و تحمل عضلانی )، تمرینات کششی، کنترل اسکلتی عضلانی، تمرینات کنترل پوسچرال[۲]، تمرینات تعادل[۳]، تمرینات ریلکسیشن[۴] و تمرینات تنفسی

این تمرینات در بیماری های مختلف شامل اختلالات اسکلتی عضلانی، اختلالات عصبی عضلانی و اختلالات قلبی ریوی توسط کاردرمانگر (متخصص کاردرمانی) یا فیزیوتراپیست مورد استفاده هستند و جزء جدا نشدنی درمان می باشند.

استفاده درمانگر از تمرینات گفته شده می تواند با توجه به نوع بیماری و نوع تمرین انتخابی با یا بدون وسیله  درمان باشد. وسایل درمان در کلینیک های کاردرمانی و فیزیوتراپی مواردی هستند که با ابتکار درمانگر یا افرادی آشنا به زمینه فنی برای هدف درمانی مشخص طراحی شده و پس از ساخت، توسط درمانگر جهت برنامه درمان مورد استفاده قرار می گیرند. بعضی از این وسایل می توانند جهت ادامه درمان توسط خود بیمار با راهنمایی متخصص در منزل استفاده شوند.

گروهی از تمرینات درمانی در ناحیه گردن، زانو و شانه استفاده می شوند که استفاده از آنها در درمان می تواند به تقویت ساختار های مورد نظر کمک کند و در مواردی از درد های موجود در نواحی گفته شده کم کند. این تمرینات حس عمقی را در مفاصل و بالک عضلات تحریک کرده و سبب تصویر سازی ذهنی از حرکت در مغز می گردند که این تصویر سازی به تثبیت حرکت در ذهن بیمار کمک می کند.

زمانی که به بیمار این تمرینات حرکتی را می دهیم، ممکن است به علت ساده بودن پس از چند بار انجام آن دچار خستگی شود و در ادامه تمرین مورد نظر را به خوبی اجرا نکند. از طرفی وقتی به بیمار تمریناتی می دهیم که نیازمند وارد کردن فشار می باشند ممکن است به علت ضعف بدنی( معمولا در سالمندان یا افرادی که تازه آسیب دیده اند ) نیروی کافی را در انجام تمرین بکار نبرد یا در  بعضی افراد با تصور اینکه هر چه بیشتر در انجام تمرین فشار وارد کنند زود تر بهبودی حاصل می شود ( معمولا در افراد جوان و ورزشکار )، تمرین مد نظر درمانگر را با فشار زیاد انجام می دهند و سبب افزایش درد و آسیب می گردند.

داشتن وسیله ای که در زمان انجام تمرین از حرکتی که بیمار انجام می دهد به او فیدبک دهد بسیار کمک کننده خواهد بود. با استفاده از چنین وسیله ای درمانگر بر حرکتی که بیمار انجام می دهد تسلط بیشتری پیدا می کند چون می تواند مقدار فشار وارده در تمرین را که حاصل انقباض عضلانی است ، به صورت عددی به بیمار بگوید.  از طرفی داشتن فیدبک از حرکات انگیزش بیماران کم انگیزه در انجام حرکات را بالا می برد و همچنین این فیدبک در افرادی که تمارین را با شدت بیش از میزان مد نظر درمانگر انجام می دهند مانند یک ترمز عمل می کند.

مزایای اختراع:

  1. وسیله حرکت درمانی پیام یار جهت تقویت عضلات کمر، گردن، شانه و زانو وسیله ای است که جهت تمرینات درمانی و توانبخشی برای کاهش درد و افزایش قدرت عضلات استفاده می شود.
  2. تمریناتی که با استفاده از این وسیله داده می شود سبب افزایش ثبات[۵] در مفاصل شانه، گردن و زانو خواهد شد.
  3. وسیله حرکت درمانی پیام یار جهت تقویت عضلات کمر، گردن، شانه و زانو وسیله ای است که امکان ارزیابی[۶] از قدرت فرد ( فشار وارد شده بر حسب میلی متر جیوه ) در ابتدا و انتهای درمان فراهم می کند که در فاز تحقیقات اهمیت ویژه دارد.
  4. این وسیله به یادگیری حرکتی[۷] تمریناتی که درمانگر به او می دهد کمک می کند.
  5. با استفاده از این وسیله که برای بیمار فیدبک بینایی از حرکت مورد نظر فراهم می شود ( با توجه به این که حدود ۸۰ درصد اطلاعاتی که به مغز میرسد از طریق بینایی است، فیدبک بینایی قدرتمند ترین فیدبکی است که به صورت لحظه به لحظه برای بیمار با استفاده از این وسیله فراهم می شود ) که با استفاده از آن بیمار مقدار انقباض عضلانی[۸] جهت حرکت را کنترل خواهد کرد.
  6. با استفاده از این وسیله نیاز به نظارت لحظه به لحظه در انجام حرکت از بین خواهد رفت و با یادگیری انجام شده، بیمار در تمام لحظات انجام تمرین ناظر کیفیت کار خود خواهد بود.

کاربرد:

این وسیله کمک درمان در بیماران مبتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی با درگیری و درد شانه، گردن و زانو ،  افراد مبتلا به بیماری های نرولوژیک مانند ام اس[۹]، سکته مغزی[۱۰]، ضربه مغزی[۱۱]، پارکینسون[۱۲]، بیماری های رماتیسمی و تمام بیماری هایی که سبب اختلال و درد در نواحی گردن، زانو و شانه هستند، قابل استفاده است.

 

مالک اختراع:

پیام رفائی، کارشناس ارشد کاردرمانی

مخترعین:

پیام رفائی، کارشناس ارشد کاردرمانی

مهندس روح اله عظیمی، مهندس مکانیک

سمیرا کریمی، کارشناس کاردرمانی

دکتر ابراهیم برزگر، متخصص گفتاردرمانی

 

[۱] Aerobic exercise

[۲] Postural control exercise

[۳] Balance control exercise

[۴] Relaxation exercise

[۵] Stability

[۶] Evaluation

[۷] Motor Learning

[۸] Muscle contraction

[۹] Multiple sclerosis

[۱۰] Cerebrovascular accident

[۱۱] Traumatic Brain Injury

[۱۲] Parkinson

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به کلینیک کاردرمانی پیام رفائی می باشد.

نوبت دهی: 08132530634 - 09390887898
سلام،متن اطلاعیه خود را اینجا وارد کنید.